La nova M-40 al voltant de Benlloch.

Just el dia que la tardor ha donat el seu primer avís i s'ha emportat ben lluny la sofocant xafugor que ens ha acompanyat durant els últims dos mesos, ha quedat inaugurada la nova M-40 al voltant al terme de Benlloch.

S'ha de dir... que encara queden troços sense asfaltar :-), però el més important és que està lliure de peatges, per lo que no li afectaran mai ni les pujades de l'IVA, ni les especulacions sobre les primes de risc.

Comencem direcció a l'ermita de L'Adjutori, passant-la de llarg i busquem el camí de les garroferes que ens puja al Mas de Quiron. (foto).

Desde el Mas, prenem la senda de la Ratlla del Terme o picapica, com diem alguns al poble. El dia estava tan despejat que al fons més enllà de Benlloch es poden divisar clarament les puntes més altes del Desert de Les Palmes.

Al fons, mirant cap a la Serra, s'alça el Tossal de Saragossa, visitat per alguns de nosaltres este estiu, amb les seves tres puntes característiques.

Aljub del Pont de la Rambla. No fa tants anys, les freqüents plujes mantenien límpia l'agua d'aquest aljub on podien beure tranquil.lament persones i bésties.

Arribem al troç restaurat de la antiga Via Augusta, on es poden veure les dimensions reals i les auténtiques pedres que s'utilitzaven en aquestes grandioses construccions.

I finalment tornem al punt de eixida, l'ermita de L'Adjutori, a apenes dos kilómetres del poble.


Ha sigut una volta perfecta per a concloure un estiu, marcat per la tranquil.litat, el repós, la visita dels amics, la practica també de diverses modalitats d'esports, però sobre tot, ha servit per a recuperar un sonriure que a finals de juny s'havia luxat, gràcies pels vostres ànims, el vostre suport, i com no, per a celebrar-ho, la millor forma que trobe és prenent unes cerveses a la vostra salut,... que pronte en veurem pel barri, el nostre, el de tots.



La ruta la podeu trobar aquí.



Comentarios

  1. Creo que al final has conseguido la ruta perfecta en torno al pueblo! jjj. Yo que lo conozco puedo asegurar que aunque no hay mucho desnivel, el recorrido es algo exigente por los diversos repechos... Como sugerencia, quiza la parte llana y asfaltada se puede realizar al principio (saliendo direccion Camí Corregudes y Vía Romana, hasta la Ermita), para al final regresar al pueblo casi por camino de tierra hasta el final per les oliveres Mil.lenaries. Esta visto que variantes hay muchas, pero has cerrado un círculo perfecto! Felicidades.

    ResponderEliminar
  2. Por cierto, me alegro que haya recuperado la sonrisa... ha sido duro, pero lo peor ya ha pasado... asi que a seguir esa luz del final del tunel y pafuera. Animo.

    ResponderEliminar
  3. Efectivamente Juan, la virtud de la ruta es que se puede comenzar desde cualquier punto y en el sentido preferido.

    Además, si un día llegas al pueblo muy, pero que muy cabreado con tu jefe, puedes incluso darle dos vueltas al circuito. Seguro que te relajas más que en el mejor balneario, perdón, spa.:-))

    Fuera bromas, habrá que ir pensando en diseñar la M-50 o una perimetral al terme de Benlloch. Ja parlarem.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

CARROS DE FOC EN 4 DIAS CON NIÑOS

RUTA CARROS DE FOC EN TRES DIAS